Այբուբեն
and 9999 99999ԷՉ
and(9999/99999ԸՊ
and(9999999999ԹՋ
" and9999999999ԺՌ
" and9999999999ԻՍ
"/*--9999999999ԼՎ
"/*--9999999999ԽՏ
-09999999999ԾՐ
-09999999999ԿՑ
/*--*99999conveՀՈւ
/*--*99999s3ՁՓ
099999s3ՂՔ
099999ԱՃՕ
099999ԲՄՖ
099999ԳՅ
099999ԴՆ
199999ԵՇ
and 199999ԶՈ
Արագ Որոնում


Փուփուլավոր կկու
Սովորական կկու. հասունը և երիտասարդը
Կկուները կազմում են կկվանմանների կարգի թռչունների ընտանիք: Ապրում են ամենուրեք, բացի Անտարկտիդայից: Հայտնի է 130, ՀՀ-ում՝ 2 տեսակ՝ սովորական և փուփուլավոր կկուներ:
Միջին չափի թռչուններ են: Մարմնի երկարությունը 32–61 սմ է, կենդանի զանգվածը՝ 100–150 գ: Պոչը երկար է, աստիճանաձև, կտուցը` թեթևակի ցած թեքված: Փետուրները կարճ են, ամուր, մոխրագույն, սև, սպիտակ կամ դարչնագույն:
Սեփական բույն չեն հյուսում. որպես մակաբույծ թռչուններ՝ ձվադրում են այլ թռչունների բներում՝ ձվերի գույնը նմանեցնելով բնի տիրոջ ձվերի գույնին:
Սովորական կկուն բնադրող-չվող է, տարածված: Բնակվում է խոտածածկ տարածքներում, թփուտներում, անտառներում, եղեգնուտներում: Սնվում է միջատներով, առավելապես` մազածածկ թրթուրներով և բացարձակ օգտակար է: Ձվադրում է սևուկ կարմրատուտի, լեռնային խաղտտնիկի, այգու դրախտապանի, մոխրագույն շահրիկի և եղեգնուտի եղեգնաթռչնակի բներում: Բաց բներում էգը ձվադրում է ուղղակի բնում: Փակ բների դեպքում ձուն դնում է նախ գետնին, ապա կտցին առած՝ թռիչքային անցքով տեղափոխում է տիրոջ բույնը: Տարբեր բներում դնում է մինչև 20 ձու: Ձագերը ձվից դուրս են գալիս թխսակալման 12-րդ օրը, և ձվից դուրս եկած կկուն, հաջորդ օրն իր մեջքի փոսիկի մեջ առնելով տանտիրոջ ձվերն ու ձագերին, որպես օտար մարմին, դուրս է գցում բնից և մնում միայնակ: 3 շաբաթ անց դուրս է գալիս բնից, ազատ թռչելուց հետո 1 շաբաթ  դեռևս կերակրվում  է որդեգիր ծնողների կողմից:
Փուփուլավոր կկուն չվահյուր է: ՀՀ-ում հայտնաբերվել է 1978թ-ին: Ձվադրում է կաչաղակների բներում: Համարձակ և աղմկարար է, հաճախ արձակում է թութակի սուր ճիչերի նմանվող ձայներ: Երկար պոչով, աչքի ընկնող փուփուլով կկու է, բնակվում է ուռուտներով գետափերին, նոսր ծառուտներում: Սնվում է անողնաշարավորներով: