Այբուբեն
and 9999 99999ԷՉ
and(9999/99999ԸՊ
and(9999999999ԹՋ
" and9999999999ԺՌ
" and9999999999ԻՍ
"/*--9999999999ԼՎ
"/*--9999999999ԽՏ
-09999999999ԾՐ
-09999999999ԿՑ
/*--*99999conveՀՈւ
/*--*99999s3ՁՓ
099999s3ՂՔ
099999ԱՃՕ
099999ԲՄՖ
099999ԳՅ
099999ԴՆ
199999ԵՇ
and 199999ԶՈ
Արագ Որոնում


Տնային պայմաններում մրգահատապտղային և բանջարեղենային հյութերը կարելի է պատրաստել հյութամզիչով:
Հոսքագիծ «Նոյան» հյութերի գործարանում
Հյութերը թարմ պտուղներից, հատապտուղներից, բանջարեղենից ստացվող ըմպելիքներ են: Տարբերում են մանրացված պտուղների, հատապտուղների ճզմումից ստացվող թափանցիկ և քերված պտղամսով ոչ թափանցիկ հյութեր, որոնք հարուստ են կարոտինով (A- նախավիտամին) ու ջրում չլուծվող այլ արժեքավոր բաղադրամասերով, վիտամիններով: 
Ըստ բաղադրության և արտադրության եղանակի՝ հյութերը լինում են բնական (պտուղների և հատապտուղների 1 տեսակից՝ առանց այլ նյութերի ավելացման), մի քանի տեսակներից պատրաստված, քաղցր (շաքարի և շաքարահյութի ավելացմամբ), գազավորված (ածխաթթվական գազով) և թանձր:
Ըստ պահածոյացման եղանակի՝ տարբերում են մանրէազերծված (պաստերացված), սառեցված, հականեխիչներով կամ այլ քիմիական հավելանյութերով հյութեր:
Հյութերը դյուրամարս են: Պտղամսով հյութերի (օրինակ` ծիրանի, դեղձի, սալորի) մեջ, բացի օգտակար նյութերից, պահպանվում են նաև բջջանյութը և պեկտինային (դոնդողացնող) նյութերը, որոնք խթանում են աղիքների աշխատանքը: