Այբուբեն
" and9999999999ԷՈ
" and9999999999ԸՉ
"/*--9999999999ԹՊ
"/*--9999999999ԺՋ
-09999999999ԻՌ
-09999999999ԼՍ
/*--*9999999999ԽՎ
/*--*9999999999ԾՏ
099999conveԿՐ
099999s3ՀՑ
099999s3ՁՈւ
099999ԱՂՓ
099999ԲՃՔ
and 199999ԳՄՕ
and 199999ԴՅՖ
and(9999 99999ԵՆ
and(9999/99999ԶՇ
Արագ Որոնում


Տնային պայմաններում մրգահատապտղային և բանջարեղենային հյութերը կարելի է պատրաստել հյութամզիչով:
Հոսքագիծ «Նոյան» հյութերի գործարանում
Հյութերը թարմ պտուղներից, հատապտուղներից, բանջարեղենից ստացվող ըմպելիքներ են: Տարբերում են մանրացված պտուղների, հատապտուղների ճզմումից ստացվող թափանցիկ և քերված պտղամսով ոչ թափանցիկ հյութեր, որոնք հարուստ են կարոտինով (A- նախավիտամին) ու ջրում չլուծվող այլ արժեքավոր բաղադրամասերով, վիտամիններով: 
Ըստ բաղադրության և արտադրության եղանակի՝ հյութերը լինում են բնական (պտուղների և հատապտուղների 1 տեսակից՝ առանց այլ նյութերի ավելացման), մի քանի տեսակներից պատրաստված, քաղցր (շաքարի և շաքարահյութի ավելացմամբ), գազավորված (ածխաթթվական գազով) և թանձր:
Ըստ պահածոյացման եղանակի՝ տարբերում են մանրէազերծված (պաստերացված), սառեցված, հականեխիչներով կամ այլ քիմիական հավելանյութերով հյութեր:
Հյութերը դյուրամարս են: Պտղամսով հյութերի (օրինակ` ծիրանի, դեղձի, սալորի) մեջ, բացի օգտակար նյութերից, պահպանվում են նաև բջջանյութը և պեկտինային (դոնդողացնող) նյութերը, որոնք խթանում են աղիքների աշխատանքը: