Այբուբեն
099999ԴՈ
099999ԵՉ
099999ԶՊ
099999ԷՋ
099999ԸՌ
199999ԹՍ
199999ԺՎ
9999 99999ԻՏ
and 9999/99999ԼՐ
and 9999999999ԽՑ
and(9999999999ԾՈւ
and(9999999999ԿՓ
" and9999999999ՀՔ
" and9999999999ՁՕ
"/*--99999conveՂՖ
"/*--99999s3Ճ
-099999s3Մ
-099999ԱՅ
/*--*99999ԲՆ
/*--*99999ԳՇ
Արագ Որոնում


Տնային պայմաններում մրգահատապտղային և բանջարեղենային հյութերը կարելի է պատրաստել հյութամզիչով:
Հոսքագիծ «Նոյան» հյութերի գործարանում
Հյութերը թարմ պտուղներից, հատապտուղներից, բանջարեղենից ստացվող ըմպելիքներ են: Տարբերում են մանրացված պտուղների, հատապտուղների ճզմումից ստացվող թափանցիկ և քերված պտղամսով ոչ թափանցիկ հյութեր, որոնք հարուստ են կարոտինով (A- նախավիտամին) ու ջրում չլուծվող այլ արժեքավոր բաղադրամասերով, վիտամիններով: 
Ըստ բաղադրության և արտադրության եղանակի՝ հյութերը լինում են բնական (պտուղների և հատապտուղների 1 տեսակից՝ առանց այլ նյութերի ավելացման), մի քանի տեսակներից պատրաստված, քաղցր (շաքարի և շաքարահյութի ավելացմամբ), գազավորված (ածխաթթվական գազով) և թանձր:
Ըստ պահածոյացման եղանակի՝ տարբերում են մանրէազերծված (պաստերացված), սառեցված, հականեխիչներով կամ այլ քիմիական հավելանյութերով հյութեր:
Հյութերը դյուրամարս են: Պտղամսով հյութերի (օրինակ` ծիրանի, դեղձի, սալորի) մեջ, բացի օգտակար նյութերից, պահպանվում են նաև բջջանյութը և պեկտինային (դոնդողացնող) նյութերը, որոնք խթանում են աղիքների աշխատանքը: