Այբուբեն
" and9999999999ԸՉ
"/*--9999999999ԹՊ
"/*--9999999999ԺՋ
-09999999999ԻՌ
-09999999999ԼՍ
/*--*9999999999ԽՎ
/*--*9999999999ԾՏ
099999conveԿՐ
099999s3ՀՑ
099999s3ՁՈւ
099999ԱՂՓ
099999ԲՃՔ
and 199999ԳՄՕ
and 199999ԴՅՖ
and(9999 99999ԵՆ
and(9999/99999ԶՇ
" and9999999999ԷՈ
Արագ Որոնում


Նարնջով տորթ
Հրուշակեղենը մեծ քանակությամբ շաքար պարունակող սննդամթերքի տեսակ է. աչքի է ընկնում բարձր կալորիականությամբ և յուրացվելիությամբ, հաճելի համով ու բույրով: Ըստ հիմնական հումքի՝ հրուշակեղենը լինում է շաքարային (կարամել, կոնֆետներ, շոկոլադ, հալվա և այլն) և ալյուրային (թխվածքաբլիթ, քաղցրաբլիթ, վաֆլի, կեքս, տորթեր և այլն): Հրուշակեղեն պատրաստելիս օգտագործում են շաքար, մեղր, մրգեր ու հատապտուղներ, զանազան հյութեր, ցորենի ալյուր, կաթ, կաթնասեր, յուղ, կակաո, սուրճ, ձու, ընկույզ, անուշահոտ տարբեր նյութեր ու բազմաթիվ այլ մթերքներ:
Հրուշակեղենի բարձր սննդարարությունը պայմանավորված է ածխաջրերի, ճարպերի ու սպիտակուցների զգալի պարունակությամբ: Շատ տեսակներ վիտամինացվում են: Իսկ դիետիկ ու բուժական նպատակով պատրաստվող հրուշակեղենը սովորականից տարբերվում է իր քիմիական բաղադրությամբ:
Հրուշակեղենն արտադրվում է հրուշակեղենի ֆաբրիկաներում, հացի գործարանների մասնագիտացված արտադրամասերում:  
  • Հրուշակեղենը որքան էլ հրապուրիչ է, սակայն շատ օգտագործելու դեպքում կարող է առաջացնել ավելորդ քաշ և ճարպակալում: