Այբուբեն
"/*--9999999999ԷՇ
-09999999999ԸՈ
-09999999999ԹՉ
/*--*9999999999ԺՊ
/*--*9999999999ԻՋ
09999999999ԼՌ
09999999999ԽՍ
099999conveԾՎ
099999s3ԿՏ
and 099999s3ՀՐ
and 199999ԱՁՑ
and(199999ԲՂՈւ
and(9999 99999ԳՃՓ
" and9999/99999ԴՄՔ
" and9999999999ԵՅՕ
"/*--9999999999ԶՆՖ
Արագ Որոնում


Նարնջով տորթ
Հրուշակեղենը մեծ քանակությամբ շաքար պարունակող սննդամթերքի տեսակ է. աչքի է ընկնում բարձր կալորիականությամբ և յուրացվելիությամբ, հաճելի համով ու բույրով: Ըստ հիմնական հումքի՝ հրուշակեղենը լինում է շաքարային (կարամել, կոնֆետներ, շոկոլադ, հալվա և այլն) և ալյուրային (թխվածքաբլիթ, քաղցրաբլիթ, վաֆլի, կեքս, տորթեր և այլն): Հրուշակեղեն պատրաստելիս օգտագործում են շաքար, մեղր, մրգեր ու հատապտուղներ, զանազան հյութեր, ցորենի ալյուր, կաթ, կաթնասեր, յուղ, կակաո, սուրճ, ձու, ընկույզ, անուշահոտ տարբեր նյութեր ու բազմաթիվ այլ մթերքներ:
Հրուշակեղենի բարձր սննդարարությունը պայմանավորված է ածխաջրերի, ճարպերի ու սպիտակուցների զգալի պարունակությամբ: Շատ տեսակներ վիտամինացվում են: Իսկ դիետիկ ու բուժական նպատակով պատրաստվող հրուշակեղենը սովորականից տարբերվում է իր քիմիական բաղադրությամբ:
Հրուշակեղենն արտադրվում է հրուշակեղենի ֆաբրիկաներում, հացի գործարանների մասնագիտացված արտադրամասերում:  
  • Հրուշակեղենը որքան էլ հրապուրիչ է, սակայն շատ օգտագործելու դեպքում կարող է առաջացնել ավելորդ քաշ և ճարպակալում: