Այբուբեն
and 9999 99999ԷՉ
and(9999/99999ԸՊ
and(9999999999ԹՋ
" and9999999999ԺՌ
" and9999999999ԻՍ
"/*--9999999999ԼՎ
"/*--9999999999ԽՏ
-09999999999ԾՐ
-09999999999ԿՑ
/*--*99999conveՀՈւ
/*--*99999s3ՁՓ
099999s3ՂՔ
099999ԱՃՕ
099999ԲՄՖ
099999ԳՅ
099999ԴՆ
199999ԵՇ
and 199999ԶՈ
Արագ Որոնում


Նարնջով տորթ
Հրուշակեղենը մեծ քանակությամբ շաքար պարունակող սննդամթերքի տեսակ է. աչքի է ընկնում բարձր կալորիականությամբ և յուրացվելիությամբ, հաճելի համով ու բույրով: Ըստ հիմնական հումքի՝ հրուշակեղենը լինում է շաքարային (կարամել, կոնֆետներ, շոկոլադ, հալվա և այլն) և ալյուրային (թխվածքաբլիթ, քաղցրաբլիթ, վաֆլի, կեքս, տորթեր և այլն): Հրուշակեղեն պատրաստելիս օգտագործում են շաքար, մեղր, մրգեր ու հատապտուղներ, զանազան հյութեր, ցորենի ալյուր, կաթ, կաթնասեր, յուղ, կակաո, սուրճ, ձու, ընկույզ, անուշահոտ տարբեր նյութեր ու բազմաթիվ այլ մթերքներ:
Հրուշակեղենի բարձր սննդարարությունը պայմանավորված է ածխաջրերի, ճարպերի ու սպիտակուցների զգալի պարունակությամբ: Շատ տեսակներ վիտամինացվում են: Իսկ դիետիկ ու բուժական նպատակով պատրաստվող հրուշակեղենը սովորականից տարբերվում է իր քիմիական բաղադրությամբ:
Հրուշակեղենն արտադրվում է հրուշակեղենի ֆաբրիկաներում, հացի գործարանների մասնագիտացված արտադրամասերում:  
  • Հրուշակեղենը որքան էլ հրապուրիչ է, սակայն շատ օգտագործելու դեպքում կարող է առաջացնել ավելորդ քաշ և ճարպակալում: