Այբուբեն
-099999s3Ն
-099999ԱՇ
/*--*99999ԲՈ
/*--*99999ԳՈու
099999ԴՉ
099999ԵՊ
099999ԶՋ
099999ԷՌ
099999ԸՍ
099999ԹՎ
099999ԺՏ
199999ԻՐ
199999ԼՑ
and 9999 99999ԽՓ
and 9999/99999ԾՔ
and(9999999999ԿՕ
and(9999999999ՀՖ
" and9999999999Ձ
" and99999Ղ
"/*--99999conveՃ
"/*--99999s3Մ
-099999s3Յ
Արագ Որոնում


Կարագը սննդամթերք է՝ կաթնայուղի խտանյութ (81,5–82,5% կաթնայուղ և 16% ջուր), որի մեջ լուծված են ոչ մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ, ածխաջրեր, վիտամիններ և հանքային աղեր: Կարագն աչքի է ընկնում կենսաբանական ու համային արժեքավոր հատկություններով: Օժտված է բարձր կալորիականությամբ (1 գ-ում՝ 6,6-7,5 կկալ) և մարսելիությամբ:
Կարագը հիմնականում ստացվում է 30-45%-անոց սերուցքը հարելու և գերյուղալի սերուցքը վերամշակելու եղանակով: Կարագի որակը գնահատվում է ըստ բաղադրության և օրգանոլեպտիկ ցուցանիշների: Տարբերում են բարձր և առաջին տեսակի կարագներ: Կարագն օգտագործում են բուտերբրոդներ (գերմաներեն` կարագ-հաց), քաղցրախյուս (կրեմ), պաղպաղակ և զանազան ճաշատեսակներ պատրաստելու համար: Կարագը հալելով և ուղեկցող խառնուրդներն անջատելով՝ ստանում են հալած յուղ:
Կարագն անհրաժեշտ է պահել 10-12օC ջերմաստիճանում՝ մութ տեղում: Անբարենպաստ պայմաններում կարագը փչանում է, ձեռք է բերում դառը համ, ճարպահոտ և փոխում է գույնը:
   Կարագը բարձրկալորիական սննդամթերք է. նրա 1գ-ը համարժեք է 6,6-7,5 կկալ էներգիայի: